Finalsan Přípravek proti plevelům info

Mnozí zahrádkáři se zdráhají používat na zahradě herbicidy, protože se obávají možných reziduí, která po použití některých přípravků zůstávají v půdě. Velkou předností totálního herbicidu Finalsan®+ je účinná látka - kyselina pelargonová, jedna z mastných kyselin, která se běžně vyskytuje v přírodě, v půdě se bez problémů rozloží a nezanechává rezidua.

Finalsan®+ je postřikový prostředek proti plevelům, který je určen k jednoduchému, cílenému a rychlému odstranění plevelů a travin. Likviduje i mechy a řasy. Aplikuje se 16,6% vodný roztok (tj. 100 ml koncentrátu se smísí s 500 ml vody) buď cíleně na jednotlivé rostliny nebo na zaplevelenou plochu, 30-40 ml/m², pod dřevinami nebo na zaplevelenou plochu vystačí tato dávka roztoku na 6 m².

Přípravek účinkuje i při nízkých teplotách. Působí na četné úporné plevele, jako jsou: smetanka (pampeliška), traviny, svlačec, ptačinec žabinec, kopřivy, bodláky a různé druhy jitrocele. Účinek je patrný již za jeden den po aplikaci přípravku. Rostliny odumírají jen tehdy, když jsou zasažené zelené části rostlin.

Rostliny musí být v době postřiku suché.

Finalsan®+ není vhodný k likvidaci plevelů v trávníku, protože všechny zasažené zelené části rostlin odumírají.

Totální herbicid, jehož účinek se projeví již během jednoho dne. Výborně se osvědčuje nejen k likvidaci plevelů, ale i k odstraňování mechů a řas na terasách a cestách. Na většině druhů kamenů nezanechává žádné skvrny. Pouze pokud jde o mimořádně citlivé materiály, například barevné pískovce nebo umělé pryskyřice, doporučuje se aplikaci nejdříve vyzkoušet na nenápadném místě a zjistit, zda se ani v tomto případě neobjeví skvrny.

Finalsan®+ lze zakoupit již připravený k okamžitému použití ve spreji Finalsan®+ AF. Aplikuje se přímo z láhve, která je opatřena mechanickým rozprašovačem. Doporučují se maximálně 4 aplikace v intervalech 21 - 40 dnů.

Aby se zachovala kvalita a účinnost přípravku, je třeba ho skladovat na vhodném místě, chráněném před mrazem, vysokými teplotami a přímým slunečním zářením.

 

zpět