Loxiran Mravenčí bufet info

V místech, kde je problematické používat poprach nebo postřik Loxiranem -S-, je vhodné použít k likvidaci mravenců Mravenčí bufet. Doplňovací návnadová dóza je přímo určena k odstranění mravenců ve vnitřních prostorech a venku na terasách a balkonech. Dózy jsou určeny k opakovanému použití, a tím se také snižuje množství odpadů.

Dózu je třeba umístit do bezprostřední blízkosti mravenišť nebo přímo na mravenčí stezky a tam, kde se mravenci pravidelně vyskytují - podél stěn a podlahových lišt, v rozích, pod umyvadly a ve skříních.

Pro likvidaci větších mravenišť je nutno použít nejméně dvě návnadové dózy. Dózy nemají být na přímém slunci, aby nedošlo k rychlému vyschnutí návnady. Působením slunečního světla se také ztrácí modré zbarvení návnady. To je neklamným znamením, že místo nebylo dobře vybráno.

Mravenci přijímají návnadový roztok velmi dychtivě a odnášejí ho do mraveniště. Tam jím pak krmí dělnice, larvy i královnu, a tím se vyhubí během 3 až 4 týdnů celé mravenčí společenstvo.

Dózy se musí kontrolovat, a jakmile je návnada spotřebovaná, je nutno mravenčí bufet doplnit.

Při doplňování návnady se otevře víčko a návnadový roztok se opatrně nakape do obou prohlubenin.

Doporučujeme návnadu doplňovat přímo na místě z náhradní náplně. Po úspěšné likvidaci mraveniště je třeba návnadové dózy vyčistit, aby se mohly znovu použít na jiném místě.

 

zpět